Warmteterugwinning

Warmteterugwinning is een veel gebruikte term in de luchttechniek. Het betekent niets anders dan het terugwinnen van warmte uit gebruikte afgezogen lucht dat wordt overgedragen aan verse buitenlucht wat d.m.v. het ventilatiesysteem weer wordt binnengebracht. Daardoor worden de energiekosten lager door hergebruik van de energie die in het verwarming is gaan zitten.

Tegenwoordig worden vele systemen met een warmteterugwinning uitgevoerd omdat dit naast de bezuinigingen ook een betere controle geeft over de temperatuur die in de ruimte(s) wordt binnengebracht. Veelal wordt de temperatuur van de toevoerlucht gemeten en in combinatie met de ruimtetemperatuur wordt de ingeblazen lucht op een bepaalde temperatuur binnengebracht. Als daarnaast ook een goede inblaasmethode wordt geselecteerd zal er een comfortabel ventilatiesysteem in de toepassing zijn werk doen door een gezonde hoeveelheid lucht met een optimale temperatuur en met de juiste snelheid binnen te brengen. Resultaat is een gezond binnenklimaat, zonder tocht, zonder geluidsoverlast en goed te onderhouden. Air2R kiest veelal voor inblaasmethodes met luchtverdeelslangen en airsocks omdat deze de perfecte controle geven over de manier waarop lucht in een ruimte wordt gebracht en eenvoudig te reinigen is.

Warmteterugwinning methodes

Er zijn meerdere manieren van het terugwinnen van warmte uit afgezogen lucht en per toepassing kan de beste methode worden gekozen. U hebt bij ons de keuze uit vele luchtbehandelingskasten met warmteterugwinning. Deze warmteterugwinning wordt uitgevoerd met tegenstroom wisselaars, warmtewiel en warmtepompen en combinaties ervan. We helpen u graag bij het selecteren van het toestel wat perfect past in uw situatie. Neem contact met ons op voor meer informatie of klik op de chat knop.