F2A Utiliteit

F2A – Utiliteit

F2A – Utiliteit

Het ventilatiesysteem luchttechnisch balanceren, het geluid van HVAC-apparatuur verminderen of zorgen voor een gelijkmatige luchtverdeling.

  • Ruim 25 jaar ervaring
  • Ons engagement: luchtkwaliteit en energiebesparing

Bekijk video | Download brochure (EN) | Regelgeving (EN)


Context van utiliteit ventilatie


De commerciële markt omvat kantoren, hotels, bedrijven, openbare ruimtes en professionele keukens. In de loop der tijd is er veel onderzoek, research en regelgeving gekomen waardoor men meer inzicht heeft gekregen in de waarde die goede ventilatie heeft in al deze gebouwen. Niet in de laatste plaats door de recente Covid-19 uitbraak waar het inzicht in een goed en gezond binnenklimaat een sleutelwaarde is voor de gezondheid van mens en dier.


Veelvoorkomende problemen en beperkingen in utiliteit ventilatie

Beperkte rookafvoer

Twee van de belangrijkste problemen in een bedrijfspand zijn de evacuatie van gebruikers en de gemakkelijke toegang tot brandweerlieden in geval van brand.

Energetische efficiëntie

Energetische efficiëntie wordt gemeten aan de hand van de criteria van de RT 2012, UBat of de HQE-normen. Het bepaalt de energetische drempel van gebouwen met een laag verbruik, waardoor de kosten voor verwarming, koeling, ventilatie en verlichting worden beperkt.

Comfort en hygiënische kwaliteit

Het is noodzakelijk om een ​​compromis te sluiten tussen hygiëne en comfort om de wettelijke eisen van luchtverversing te respecteren zonder de gebruikers van de ruimtes te storen.

Akoestisch

Het zorgen voor goede werkomstandigheden voor de mensen die de hele dag in het pand zijn. Het is belangrijk dat het geluidsniveau dat wordt gegenereerd door het functioneren van de aanwezige machines, hen niet hindert.


Meerdere toepassingsgebieden utiliteit

Kantoren

Kantoorventilatie beantwoordt voornamelijk vraagstukken zoals:

  • Hygiëne
  • Comfort
  • Energetische kosten

Winkels, supermarkten, commerciële agentschappen

De begrippen thermisch comfort en architectonische integratie maken deel uit van het verkoopproces.

Openbare ruimten: scholen, openbare gebouwen, universiteiten, luchthavens, zwembaden, stations

Openbare ruimtes zijn specifiek gereguleerde gebouwen waarbij brandveiligheid centraal staat.

Keukens

Het belangrijkste probleem met keukens komt van hygiëne, hygro-thermisch comfort en akoestische controle.


Oplossingen voor utiliteit

Sanitaire ventilatietechnieken

Er zijn veel strategieën voor sanitaire ventilatie, afhankelijk van de grootte van de gebouwen, hun blootstelling aan verontreinigende stoffen en het aantal mensen dat erin werkt. We kunnen 3 soorten ventilatie onderscheiden: natuurlijke, dubbele luchtstroom (b.v. met warmteterugwinning) en mechanische afzuiging.

Rookafzuiging

Rookafzuiging wordt gedaan volgens hetzelfde protocol, ongeacht het bedrijfsgebouw: lage inname van verse lucht, soms gekoppeld aan een afzuiging.

Energiebesparingen

De steeds strenger wordende regelgeving met betrekking tot energieverbruik bracht innovaties met zich mee, zoals de warmtewisselaar (warmteterugwinning) of het verminderen van drukverlies veroorzaakt door de ventilatie-apparatuur.

Akoestisch

Akoestische oplossingen worden ingesteld in overeenstemming met het soort geluid dat wordt uitgestraald, of het nu gaat om omgeving, berekening of apparatuur.


Referenties – Utiliteit

F2A - Air2R - referentie utiliteit Museum voor schone kunsten

Musée des Beaux-Arts

De stad Dijon besloot zijn museum voor schone kunsten te renoveren om de tentoonstellingen te presenteren in een gerenoveerd en verbeterd monument. Op de lange termijn zal deze operatie een betere ontvangst van het publiek in een groter, vriendelijker en comfortabeler museum mogelijk maken.

F2A - Air2R - Referentie utiliteit - Internationaal huis van culturen en talen

Internationaal huis van culturen en talen

Deze plaats gewijd aan cultuur en talen is een project waarin de samenwerking tussen de twee universiteiten Lyon 2 en 3 plaatsvond. Dit centrum is bedoeld om de universiteiten van Lyon te verenigen door middelen te bundelen binnen deze innovatieve structuur. Het gebouw zal een oppervlakte van 3260 m² beslaan, met inbegrip van plaatsen gewijd aan onderzoek, een documentatiecentrum, opleidingslokalen, plaatsen gewijd aan culturele verspreiding en valorisatie. Dit project wordt gefinancierd door de staat en werd in de loop van het jaar 2015 gerealiseerd.


OVER F2A | MARKTEN | PRODUCTEN