Thermover – luchtbehandelingskast met warmtepomp

Air2R Banner Thermover -BALANSVENTILATIE wtw met warmtepomp en mengsectie
Air2R Banner Thermover -BALANSVENTILATIE wtw met warmtepomp en mengsectie

De meest uitgebreide luchtbehandelingskast met warmtepomp voor verwarmen en koelen. De regeling zorgt voor de gunstigste werking met zo min mogelijk energieverbruik. Standaard mengsectieregeling en bewaking van de binnenluchtkwaliteit op basis van Co2. Stekkerklaar geleverd, plug & play. Het was nog nooit zo makkelijk om zo’n geavanceerde WTW unit uw binnenklimaat van de juiste luchtkwaliteit te voorzien. Voor luchtvolumes tot 5000 m3/h.


Voordelen van een luchtbehandelingskast met warmtepomp

  • Eén toestel voor ventileren, koelen en verwarmen
  • Plug & Play – snel te installeren
  • Geavanceerde regeling, eenvoudig te bedienen
  • Automatische werking op basis van temperatuur en Co2 luchtkwaliteit
  • Geen STEK erkenning nodig voor eerste installatie
  • 100% Optimalisatie van energieterugwinning d.m.v. warmtewiel en mengsectie
  • Modernste technieken
  • Speciaal voor uw installatie ontworpen
  • Laag geluidsniveau omdat warmtepomp in de kast is geplaatst

Thermover – luchtbehandelingskast met warmtepomp werking

De Thermover is een zeer geavanceerde luchtbehandelingskast die een ruimte of meerdere ruimtes voorziet van een optimaal binnenklimaat. De geavanceerde regeling zorgt ervoor dat de meest energiezuinige methode wordt gebruikt. Het toestel kan verwarmen, koelen en ventileren, heeft een hoog rendement warmtewielwisselaar, een proportionele scrollcompressor en een mengsectie aan boord.

Plug & Play

Alle componenten zijn aangesloten en klaar voor gebruik. De regeling heeft standaard fabrieksinstellingen waarmee het toestel al zijn functies kan uitvoeren. Op locatie kunnen er eenvoudig aanpassingen gedaan worden mochten die speciaal voor die toepassing nodig zijn. Het is een kwestie van het toestel op zijn plaats zetten, de ventilatiekanalen aansluiten, eventuele optionele onderdelen plaatsen, stekker in het stopcontact en de unit doet zijn werk.

Geïntegreerde warmtepomp

De unit heeft een z.g. Copeland scrollcompressor. Daarmee kan het vermogen traploos worden geregeld waardoor er nooit teveel energie wordt gebruikt in het systeem. Voor onderhoud en service is de techniek via een aparte toegangsdeur bereikbaar zodat de unit kan blijven draaien als dit wordtn uitgevoerd. De warmtepomp is ook al afgevuld als deze wordt geleverd en is er geen STEK aansluiting nodig voor de eerste installatie. De beide warmtewisselaars (batterijen) zijn voorzien van RVS condensbakken, voorzien van condensafvoeren.

Energiezuinige werking d.m.v. FEE kleppensectie

Het toestel heeft een zeer geavanceerde regeling en componenten aan boord om zeer energiezuinig het binnenklimaat te verzorgen. Verschillende sensoren bewaken de verschillende temperaturen en de Co2 sensor bewaakt de luchtkwaliteit die altijd goed moet zijn. De mengsectie vermengt de afgezogen en verse toegevoerde lucht met de temperaturen en de luchtkwaliteit in het vizier. Hierdoor wordt er nooit te veel energie verbruikt doordat er overbodig lucht naar buiten wordt afgevoerd met dure geconditioneerde lucht. Een hoog rendement warmtewielwisselaar wint energie terug als er schone, zuurstofrijke lucht moet worden toegevoerd. Daarmee wordt de extra verwarmings- of koelenergie geminimaliseerd.


Meer informatie?

Bent u op zoek naar een luchtbehandelingskast met warmtepomp met een geavanceerde regeling die snel in bedrijf kan worden gesteld? Neem contact met ons op of kijk in onze webshop voor meer informatie over prijzen.