Luchtverdeelslangen en airsocks

luchtverdeelslangen en airsocks Air2R categorie-1
luchtverdeelslangen en airsocks Air2R categorie-1

airsocks.tech - air2r - website

 Air2R is expert op dit gebied. We adviseren, leveren, installeren en onderhouden de luchtverdeelslangen en airsocks in vele toepassingen en locaties met elk hun specifieke eigenschap. Enkele voorbeelden zijn luxe woningen, scholen, kantoren, restaurants, sportscholen, fabriekshallen, koelcellen, vriescellen, logistieke centra, zwembaden en nog veel meer.

Voor deze toepassing hebben we een speciale website waar u meer informatie op kunt terugvinden.

www.airsocks.tech


Voordelen t.o.v. conventionele metalen kanalen

 

  • Op maat gemaakt voor uw installatie
  • Snellere installatie, lagere kosten
  • Milieuvriendelijke productie
  • Efficiëntere luchtverdeling wat resulteert in minder energieverbruik
  • Hergebruik van systemen
  • Minder Co2 uitstoot in transport en afvoeren van de kanalen
  • Lichtgewicht, eenvoudiger te verwerken en minder belasting op de constructie van het gebouw
  • Geen condensatie, dus geen extra isolatiekosten
  • Optimaal schoon te houden

 


Meer informatie over de luchtverdeelslangen en airsocks

Optimale luchtverdeling in uw ruimte

De luchtverdeelslangen en airsocks verdelen de lucht op een zeer gelijkmatige wijze. Op deze manier wordt de verse, gekoelde en verwarmde lucht evenredig verdeelt over de ruimte en komt het op alle plaatsen in de ruimte. Daarmee wordt een optimaal binnenklimaat gerealiseerd doordat de lucht met de verse zuurstof op de juiste temperatuur met de juiste snelheid in wordt gebracht.


Op maat gemaakte oplossing voor uw toepassing

Elke toepassing, ruimte of gebouw is anders. De ontwerpvrijheid met textiele luchtverdeelslangen en airsocks is oneindig. Bij het ontwerpen van de luchtbehandelingsinstallatie kan design en functionaliteit arm in arm gaan. Deze textiele luchtkanalen maken de keuze voor vorm, kleur, soort materiaal als een maatpak voor uw toepassing. De technische knowhow van de aerodynamische eigenschappen worden toegevoegd in de vorm van het inblaaspatroon waar voor uw situatie een unieke berekening voor wordt gemaakt.


Hygiëne en reiniging

Luchtverdeelslangen en airsocks kunnen perfect gereinigd worden. Doordat ze eenvoudig gedemonteerd en gewassen kunnen worden is het onderhoud prima te doen. We bieden een wasservice aan die op maat gemaakt wordt voor uw behoefte. U kunt de luchtkanalen zelf demonteren, tot en met een onderhoudscontract waarbij air2r zorgt voor de hele afhandeling van demontage, wassen en terugplaatsen. Het wassen wordt d.m.v. speciale wasprocessen, voor elke toepassing specifiek, uitgevoerd op een professionele wijze. Desgewenst met een antibacteriële behandeling. Ook voor de voedingsindustrie worden speciale protocollen gevolgd om de kanalen zuiver terug te kunnen plaatsen.


Lichtgewicht en compact tijdens transport

Doordat de luchtverdeelslangen opgevouwen en in handzame dozen worden vervoerd zijn ze niet alleen makkelijker te verwerken, maar ook duurzamer dan conventionele metalen kanalen. Ze zijn minder zwaar zijn en nemen minder ruimte in tijdens transport. Een ander groot voordeel is dat ze in vergelijking met metalen systemen, veel sneller kunnen worden gemonteerd. Air2R kan de de installatie voor u verzorgen. U bespaart omdat onze monteurs zeer ervaren zijn en daardoor sneller en netter kunnen werken omdat ze de systemen van binnen en van buiten kennen.


Elke situatie vraagt om een specifiek materiaal of kleur

airsocks kleur - air2r - 1

airsocks kleur - air2r - 2

Voorbeeld van mogelijke kleuren.

In de vele projecten die uitgevoerd zijn met luchtverdeelslangen en airsocks is een keuze gemaakt voor een specifiek materiaal met standaard kleur, een speciaal gekozen kleur, met logo’s, opdruk of naadloze patronen. De huidige technieken maken het mogelijk om het materiaal te voorzien van kleuren en opdruk. Ook voor uw situatie kan elk gewenst design worden gebruikt. Door onze contacten met vele leveranciers kunnen we altijd de juiste aanbieding maken voor uw situatie.


Brandveiligheid

Air2R gebruikt uitsluitend materialen die goedgekeurd zijn. Er bestaan eisen in het bouwbesluit die voorschrijven wat er gebruikt dient te worden. De fabrikanten waarmee wij werken voldoen aan die eisen op het gebied van druipen en rookverspreiding in geval van brand. Uw veiligheid staat voorop.


Laag geluidsniveau

Een groot voordeel van de luchtverdeelslangen en airsocks is dat ze vrijwel geen geluid aan de ruimte toevoegen. Mits ze goed ontworpen zijn qua afmeting en inblaaspatroon zullen ze vrijwel geluidloos hun werk doen. Een ander voordeel is ook dat wanneer ze in een ruimte hangen, het doek geluid absorbeert vanuit die ruimte. Een harde ruimte krijgt dan een lager geluidsniveau doordat het doek de geluidstrillingen voor een deel absorbeert en afbreekt.


Geen condensatie

Bij gebruik van luchtdoorlatende materiaal, er zijn ook stoffen die geen lucht doorlaten, treedt er geen condensatie op doordat er lucht door het materiaal heen wordt geblazen. Hierdoor ontstaat een isolerende laag waar geen condensatie kan optreden op het materiaal. Het grote voordeel is dat wanneer er gewerkt wordt met grote temperatuurverschillen of in vochtige ruimtes er geen isolatie aangebracht hoeft te worden. De kostenbesparing t.o.v. metalen kanalen is aanzienlijk. Ook zijn de materialen bestand tegen een hoge luchtvochtigheid en zijn er geen speciale materialen nodig. Vergelijk de besparing eens met bijvoorbeeld RVS systemen.


Duurzaamheid

De luchtverdeelslangen en airsocks zijn de beste keuze als het gaat om duurzaamheid. De materialen worden bij alle leveranciers zorgvuldig gekozen en de productieprocessen worden onder de ISO normen uitgevoerd. Er zijn leveranciers die speciale duurzame programma’s hebben die aan de Oeko-Tex® norm 100 vallen of met een Cradle-to-Cradle systeem werken.


Meer informatie:

Voor de luchtverdeelslangen en airsocks hebben we een aparte website waar u informatie kunt vinden, offertes kunt opvragen en contact opnemen met onze luchtverdeelslangen en airsocks experts.

Kijk op www.airsocks.tech.