Geplaatst op Geef een reactie

Smarty E – Nieuwe serie WTW toestellen voor woningen met enthalpie wisselaar

Smarty serie enthalpie salda air2r
Smarty serie enthalpie salda air2r
 • Geringe hoogte voor plafondinstallatie – 324 mm
 • Kan onder het plafond worden geïnstalleerd.
 • Efficiënte enthalpie tegenstroomwarmtewisselaar
 • Laag energieverbruik
 • Luchtdichte constructie: Klasse A1. Geen retour van afgegeven geuren.

Ventilatie van woningen is essentieel voor een gezond klimaat. Een hoog rendement op het gebied van warmteterugwinning is de drijvende factor dat WTW toestellen worden toegepast in de woningbouw. Een onderdeel van een gezond binnenklimaat is dat het vochtgehalte in de woning op een goed niveau moet zijn. Door standaard warmtewisselaars wordt ook het vocht wat zich in de woning bevind afgevoerd waardoor er een droge lucht ontstaat in de woning. Met een enthalpie wisselaar wordt een groot deel daarvan teruggewonnen en zal de lucht in de woning minder droog worden en waardoor een beter binnenklimaat wordt bereikt.

 

De Smarty serie bestaat uit 3 bouwgroottes met luchtvolumes van resp. 200, 400 en 550 m3/h.

 

Ze zijn voorzien van een uitgebreide regeling voor direct aangesloten regelpanelen of draadloze bediening.

smarty enthalpie salda air2r

Smarty P serie - Platte wtw met enthalpie wisselaar

WTW toestellen t/m 550 m3/h. Platte uitvoering voor plafond en muurmontage

Geplaatst op Geef een reactie

DHI geperforeerde metalen luchtverdeelkanalen

AIR2R - HDI METALEN LUCHTVERDEELKANALEN - RVS

Esthetiek geïntegreerd in balans met de omgeving

AIR2R - HDI METALEN LUCHTVERDEELKANALEN - BLAUW

DHI geperforeerde metalen luchtverdeelkanalen

De DHI metalen luchtverdeelkanalen zijn het antwoord op speciale esthetische eisen voor hoogstaande afwerkingen en installaties die een materiaal vragen voor efficiënte prestaties met een lange levensduur. Een grote verscheidenheid aan materialen en afwerkingen zorgt ervoor dat het geschikt is voor alle soorten toepassingen.

DHI geperforeerde metalen luchtverdeelkanalen

De hoge inductie geperforeerde metalen luchtverdeelkanalen met hun inductieve diffusie, vertegenwoordigen een innovatief systeem voor luchtverdeling in kleine of grote ruimtes voor alle soorten toepassingen, zoals ventilatie, verwarming, airconditioning en koeling. De inductieve diffusie, voortgebracht door een gekalibreerde perforatie gerealiseerd met behulp van lasertechnologie, maakt een probleemloze toevoer van een groot volume mogelijk, vermijdt het fenomeen van luchtstratificatie (luchtlaag tussen koud en warm) en zorgt voor een hoog comfortniveau voor de mensen in de ruimtes (voor industrieel of privégebruik). De verschillende vormconfiguraties van de DHI geperforeerde metalen luchttoevoerkanalen (rond, halfrond, kwartrond en ovaal) en de verschillende soorten materialen (gegalvaniseerd staal, voorgelakt staal, geverfd staal, roestvrij staal, aluminium en koper) maken het bij de AIR2R-producten mogelijk uiterst flexibel en efficiënt te zijn en daarmee aan elke systeemeis te kunnen voldoen.

Beschikbare afwerkingen geperforeerde metalen luchtverdeelkanalen

DHI - verzinkt

Verzinkt

DHI - aluminium

Aluminium

DHI - RVS

Roestvrijstaal AISI 430/304/316

DHI - Pantone

Gelakt staal in alle RAL-kleuren

Beschikbare kleuren voor voorgelakt staal

DHI - RAL 9010

RAL 9010

DHI - RAL 5010

RAL 5010

DHI - RAL 9006

RAL 9006

DHI - RAL 9005

RAL 9005

DHI - RAL 9002

RAL 9002

RAL 7016 / RAL 7024

RAL 7016/7024

Beschikbare vormen DHI geperforeerde luchtverdeelkanalen

DHI - ROND

Rond

DHI - HALFROND

Halfrond

DHI - KWARTROND

Kwartrond

DHI - OVAAL

Ovaal

Esthetiek

De talrijke beschikbare afwerkingen en de mogelijkheid om de luchtverdeelkanalen in elke kleur van de RAL-waaier te lakken, maken deze producten esthetisch aantrekkelijk, maar transformeren ze vooral in meubelelementen die volledig geïntegreerd zijn in de omgeving waar ze worden geïnstalleerd.

Geen condensatieprobleem

De micrometrische regeling van de snelheid van de uitgaande luchtstroom uit de gaten, volgens het principe van hoge inductie, over het gehele oppervlak van het kanaal, voorkomt stagnatie van vocht en de daaruit voortvloeiende vorming van condens.

Maatwerk voor uw project

Voor uw project maken we graag een berekening voor een goed ontwerp en de beste esthetische eigenschappen. Neem contact met ons op voor meer informatie, een advies op maat of een offerte.

DHI - metalen luchtverdeelkanalen
Geplaatst op Geef een reactie

Clearmotion luchtfiltering en luchtzuivering

Clearmotion Air2R luchtzuivering

Video over de Clearmotion luchtzuiverings- en -filteringsapparatuur

Jouw ruimtes voorzien van gezonde, frisse en schone lucht. Dat kan met behulp van de Clearmotion technologie.

De apparatuur is uitermate geschikt voor het zuiveren van elk binnenklimaat in bestaande of nieuwe installaties:

 • Optimale luchtbehandeling tegen verontreinigingen in de lucht en oppervlakken in de ruimtes.
 • Autonoom
 • Snel te installeren
Geplaatst op Geef een reactie

Viridi Air Partnerschap – schone lucht, onze zorg

Schone-lucht-label-zilver-partner
Schone-lucht-label-zilver-partner

Het partnerschap met Viridi Air is het bewijs dat we onze leefomgeving in een hoog vaandel hebben staan. 

Dagelijks zijn we bezig met oplossingen waarin energieverbruik, een gezonde leefomgeving en een maximaal comfort centraal staan.

Ondanks dat we de meest optimale selecties maken, gebruiken we nog steeds energie. Het initiatief van Viridi Air zorgt ervoor dat we ook buiten de deur zorgen voor schone lucht door het planten van diverse soorten loof- en naaldbomen die perfect in staat zijn om lucht te zuiveren van Co2, Nox, Ozon en fijnstof.

Uw opdracht helpt mee om schone lucht te creëren

Bij een grotere opdracht die verstrekt wordt aan Air2R wordt er een boom geplant op één van de aangewezen buitenfilterlocaties in Nederland. Daarmee helpt u ook mee aan een schonere buitenlucht en compenseren we daarmee deels de energie die nodig is om onze apparatuur hun werk te laten doen. Alle kleine beetjes helpen tenslotte.

Meer weten hoe we samen aan schone lucht werken?

Op de website van Viridi Air kunt meer over dit initiatief lezen. 

Geplaatst op Geef een reactie

E-VAV regelmodule met eigen stroomvoorziening

Air2R - E-VAV - productbanner
Air2R - E-VAV - productbanner

Toegegeven, het is een uniek product. Standaard maar toch niet want elk project heeft zo zijn specifieke eigenschappen, wensen en uitdagingen. De flexibiliteit van deze zelfvoorzienende e-VAV klep maakt hem uniek.

De laatste tijd is er veel interesse in de autonome e-VAV regelmodule. Veel adviseurs, installateurs en aannemers zijn geïnteresseerd in een zo optimaal mogelijk functionerend ventilatiesysteem of warmtepompsysteem waar ventilatie in geïntegreerd is. Hoe werkt de e-VAV, hoe wordt de e-VAV geïnstalleerd, hoe wordt de e-VAV gestuurd en hoe werkt de e-VAV überhaupt?

Werking van de e-VAV

De e-VAV werkt als een variabele luchtvolumeregeling gestuurd door een sensor (Co2, aanwezigheid, temperatuur, enz.) en/of vanuit een centraal GBS of domotica systeem. Uitgangspunt voor ontwerp is geweest dat de module op zichzelf moet draaien en zo min mogelijk energie moet gebruiken om de functioneren. Het resultaat is een e-VAV module die zelf stroom opwekt om de VAV functie te kunnen uitvoeren en de communicatie inkomend en uitgaand kan verwerken om de moderne regelingen te kunnen voeden met informatie en de commando’s ervan uit te voeren.

VAV irisklep in verschillende standen

Eenvoudige installatie

Mechanisch is de e-VAV voorzien van rubberen afdichtingen, klasse C, waardoor deze eenvoudig tussen kanalen geplaatst kan worden. Ook kan deze eenvoudig worden uitgenomen om gereinigd te worden b.v. met het jaarlijkse onderhoud van het ventilatie/warmtepomp systeem.

In basis is er geen elektrische voeding nodig voor de e-VAV. De module wekt haar eigen stroom op d.m.v. het vliegwiel wat zich aan de voorzijde van de module bevind. De elektrische stroom die nodig is om de regeling te laten functioneren wordt door de module zelf opgewekt. De aansturing van irisklep en de LoRaWan communicatie worden gevoed met de opgewekte energie. Een stroomkabel of adapter is niet nodig.

Bij gebruik van sensoren kan ofwel een onderlinge draadloze LoRaWan oplossing gekozen worden, ofwel kan een bekabeld droog contact gebruikt worden, ofwel een integratie in een centraal netwerk, b.v. GBS / domotica systeem waarmee de regelmogelijkheden door de tweeweg communicatie vergaand te optimaliseren zijn.

Ventilatiesysteemoptimalisatie met behulp van de e-VAV

De e-VAV wordt o.a. ingezet om systemen te optimaliseren door luchtvolumes te regelen naar ruimtes waar een bepaald volume nodig is o.b.v. luchtvervuiling of aanwezigheid van personen. Het centrale ventilatiesysteem blijft een constant volume toevoeren en daar waar de ruimtes onbezet of schoon zijn wordt minder lucht ingevoerd en in ruimtes waar het nodig is opent de e-VAV en voert daar de gewenste hoeveelheid lucht naar toe. De sensoren zitten geïntegreerd in de e-IAQ of los in de ruimte aangesloten op sensoren d.m.v. een droog contact of d.m.v. een lokaal LORAWAN signaal direct communicerend met de e-VAV. Uiteraard kunnen de signalen ook met een GBS / domotica systeem communiceren en aangestuurd worden.

In woningbouwoplossingen wordt de e-VAV veelzijdig ingezet. Om lucht goed te verdelen in de ruimtes, maar bijvoorbeeld ook om graaddagen te beïnvloeden in bepaalde ruimtes. Daar waar de ruimtes zich op het zuiden bevinden is er een extra behoefte aan koeling en door de beschikbare luchthoeveelheid uit het, vaak warmtepompsysteem, daar te brengen waar het nodig is heeft dat een gunstige invloed op de gewogen dagen om maar een voorbeeld te noemen. Zo zijn er nog veel meer voorbeelden aan te dragen waar de e-VAV regelmodule in gebruikt kan worden.

Vraag ons mee te denken

Heb je een project waar er een optimale luchtverdeling gewenst is, of een project waar wat uitdagingen liggen, aarzel niet. We helpen je graag en denken mee in oplossingen.

Vul het formulier hieronder in voor meer informatie of als je direct contact wenst.

Uw e-mailadres als u per mail de informatie wenst te ontvangen.
Evt. uw telefoonnummer als u telefonisch contact wenst
Laat ons zo uitgebreid mogelijk weten waar het om gaat.
Geplaatst op Geef een reactie

Professionele luchtreiniger te huur

Clearmotion RU 450 ook te huur

Professionele Clearmotion luchtreiniger te huur

Vaak krijgen we de vraag of de luchtreiniger ook tijdelijk gebruikt kan worden of op proef geplaatst kan worden. Dat is mogelijk.

De Clearmotion is een professionele luchtreiniger die in openbare ruimtes gebruikt kan worden door zijn robuuste kast en 4 voudige filtering zorgt voor een optimale reiniging van de ruimte. 

U huurt de Clearmotion voor een bedrag van € 100,00 per maand en u betaald eenmalig de haal en brengkosten van in totaal € 100,00.

Eventueel kunt u de Clearmotion ook behouden als deze u bevalt waarbij de betaalde termijnen als aanbetaling beschouwd worden en de Clearmotion na 12 maanden uw eigendom is.

 

Informeer naar de mogelijkheden.

Geplaatst op Geef een reactie

De nieuwe e-VAV voedingsloze luchtvolumeregelklep nu verkrijgbaar

Air2R - E-VAV - productbanner

Revolutionair is deze nieuwe e-VAV voedingsloze luchtvolumeregeling wel te noemen. Nog niet eerder is er een luchtvolumeregeling ontwikkeld die zelf de energie opwekt met een kleine geïntegreerde windmolen om te kunnen functioneren. Deze krachtpatser zorgt voor de bewaking van de kwaliteit van het binnenklimaat zonder dat hij extra voeding nodig heeft in de vorm van een batterij of aansluiting op het stroomnet. Verder communiceert hij met het z.g. LoRaWAN protocol met de eigen onderdelen en met gebouwbeheersystemen.

 

E-VAV werking

 

De e-VAV voedingsloze luchtvolumeregelklep werkt autonoom of kan d.m.v. het LoRaWAN protocol communiceren met gebouwbeheersystemen. De e-VAV is uitermate geschikt voor toepassing in scholen, kinderdagverblijven, buitenschoolse opvang, kantoren, wachtruimtes, enz. D.m.v. toepassing van verschillende sensoren, Co2 of beweging, zorgt de e-VAV ervoor dat er voldoende verse lucht de ruimte in wordt gebracht op de meest economische wijze. De e-VAV wekt zelf de energie op om zijn werk te kunnen doen en er zijn geen extra stroomkabels nodig naar de e-VAV luchtvolumeregelklep.

Uw project ook met een E-VAV systeem uitvoeren?

Er zijn meerdere manieren in een project denkbaar om een oplossing te kunnen bieden voor het regelen van luchtvolumes in ruimtes. Naast deze e-VAV hebben we een breed assortiment aan luchtvolumeregelaars beschikbaar. Variabel luchtvolume (VAV) of Constant luchtvolume (CAV) systemen met toebehoren en sensoren allen verkrijgbaar bij Air2R.

 

Laat ons meedenken.

Als u een actueel project hebt dan denken we graag mee in oplossingen. Neem contact met ons op voor de beste oplossing in uw project.


Geplaatst op Geef een reactie

Thermover compact wtw met warmtepomp en mengsectie

Air2R Banner Thermover -BALANSVENTILATIE wtw met warmtepomp en mengsectie

De Thermover wtw met warmtepomp en mengsectie is top of the bill als het gaat om een totale thermodynamische oplossing in één toestel. Plug & Play. Alle onderdelen zijn elektrisch aangesloten, koeleenheid is afgevuld en het toestel is klaar voor de start.

De meest zuinige ventilatoren, de meeste efficiënte warmtewiel warmtewisselaar, een proportionele scrolcompressor, een intelligent werkende mengsectie en een regeling die regelt op basis van luchtkwaliteit (Co2) en temperatuur. Daarmee wordt het meest efficiënt omgegaan met de energie, de warmte- en koudebronnen en kan er ook nog optioneel een warmwatersysteem aangesloten worden om de overtollige energie van de warmtepomp op te slaan.

De Thermover toestellen zijn er in 4 groottes tot 5000 m3/h en in 4 uitvoeringen en de prijs voor deze all-in toestellen zal u verrassen.


Wilt u meer informatie over deze top of the bill Thermover thermodynamische toestellen?


Geplaatst op Geef een reactie

Air2R – Ventilatie, airconditioning, luchtverdeelslangen en airsocks

Air2R - Algemene - Banner

Air2R zorgt voor uw binnenklimaat – Meer dan 35 jaar ervaring – ventilatie, airconditioning, luchtverdeelslangen en airsocks

Welkom op de website van Air2R. Als u op zoek bent naar producten, oplossingen of diensten op het gebied van ventilatie, airconditioning, en luchtverdeelslangen en airsocks dan bent u aan het juiste adres.

U kunt op deze site veel informatie vinden op het gebied van luchtbehandeling, koeling en onderhoud van installaties waarin Air2R u graag bij staat in het maken van de juiste keuzes en het selecteren van de beste selectie van producten voor uw project.

Air2R – Ventilatie, airconditioning, luchtverdeelslangen en airsocks voor de eindgebruiker, installateur en adviseur.

Air2R verzorgt adviezen, leveringen en diensten aan vele verschillende bedrijven die op zoek zijn naar ondersteuning op diverse gebieden. Of het gaat om u als eindgebruiker, installateur of adviseur. Air2R kan u op vele manieren bedienen.

Voor de eindgebruiker en particulier

Het adviseren, leveren, installeren van nieuwe installatie(s). We kunnen voor uw toepassing de beste oplossing bieden die binnen uw budget denkbaar is. Rekening houdend met de eisen die gelden voor uw applicatie en toepassing.

Ook kunt u bij ons terecht voor technische reiniging, gebouw reiniging en het onderhouden en wassen van luchtverdeelslangen en airsocks.

Enkele markten:

 • Kantoren
 • Retail
 • Scholen, buitenschoolse opvang, kinderdagverblijven
 • Maakindustrie
 • Horeca
 • Voedingsindustrie
 • Dokterspraktijken, tandartspraktijken
 • Openbare ruimtes en gebouwen
 • Sportfaciliteiten
 • Wijkgebouwen
 • Religieuze gebouwen

Voor de Installateur

Het adviseren en leveren van nieuwe apparatuur of toebehoren. We hebben een brede serie aan alles op het gebied van luchtbehandeling, koeling. Ook kunnen we ondersteuning bieden in het leveren van mankracht voor bepaalde projecten en werkzaamheden.

Ook kunt u bij ons terecht voor technische reiniging, gebouw reiniging en het onderhouden en wassen van luchtverdeelslangen en airsocks.

Voor de adviseur

Het ondersteunen van uw projecten op het gebied van HVAC. U kunt gebruik maken van onze ervaring en de contacten die we in de verschillende disciplines hebben met vooraanstaande leveranciers van luchttechnische, koel- en vriesproducten en luchtverdeelslangen en airsocks.